Takuumiehet

 

Skidien rockyhtye Takuumiehet on perustettu v.1996 Helsingissä leikkipuisto Kurkimäen vastaavan ohjaajan Ilpo-Risto ”Pablo” Salmesin ja ohjaaja Juha Rissasen toimesta. Takuumiehet yhtye on saanut nimensä Eduard Uspenskin samannimisen lastenkirjan mukaan. Yhtyeen alkutaival koostui ”alan cover-biiseistä” ja olipa joukossa jokunen omakin laulu. Keikkaa tehtiin heti alusta lähtien (työn ohella) sangen tiiviisti; päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Jossain vaiheessa keikkaa alkoi olla jo sen verran paljon, että varsinainen leikkipuistotyö alkoi ”kärsimään”, eli oli pakko painaa pikaisen jarrua keikkailulle.

Vuosien varrella Takuumiesten kokoonpano on hieman vaihdellut. Juha Rissanen vaihtoi työpaikkaa v.2000 ja sen jälkeen tiensä yhtyeeseen löysi joukko ammattimuusikoita ja kokoonpano onkin sittemmin vakiintunut. Kitarassa ja laulussa on Ville ”Lefty Willie” Leppänen (Keystone Cops, Bluestrip yhtyeet), joka on yksi ns. roots musiikin kitara- ja lauluässistä Suomessa. Rummuissa ja taustalaulussa on Juha Tanninen (Keystone Cops, Grupo Café). Kaikenlaisen keikkailun Juha ohella opettaa myös Helsingin Pop Jazz Konservatoriossa, josta hän on myös valmistunut soitonopettajaksi. Pablo Salmes soittaa bassoa ja laulaa. Ohjelmiston sävellyksistä ja sanoituksista vastaavat pääsääntöisesti Ville ja Pablo.

Toinen levy: Motokutsi

Motokutsi on papan vanha Moto Guzzi -merkkinen sivuvaunullinen moottoripyörä, jonka pappa kunnosti talven aikana ja jonka sivuvaunusta on mukava ihailla maalaismaisemaa. Levyllä pääset Takuumiesten mukaan myös keikalle, pelaamaan kapteeni käskee -leikkiä, tekemään paviaanin, ratsastamaan Jannen keppihevosella ja mukaan elefanttijengin svengiin. Laulut kertovat perheen pienimpien arjen ja mielikuvituksen maailmasta, mutta pääset kurkkaamaan hieman myös koululaisen elämään. Levyn kaikki sävellykset ja sanoitukset ovat lähtöisin Villen ja Pablon kynästä.

Levyn tulee saataville suurimpiin verkkokauppoihin ja luonnollisesti voit hankkia omaksi myös RetroU Artin verkkokaupasta. Kipaiseppa katsomaan TÄSTÄ!

Takuumiesten omat verkkosivut löytyy osoiteesta: www.takuumiehet.com