Devil Dog Road

 
Devil Dog Road on roots-rock-bändi, joka sävyttää soittoaan abc-skaalalla eli Amerikan rockin, Bluesin ja Countryn eri vivahtein. Bändi perustettiin elokuussa 2009, kun Hynde, Matti ja Tapo totesivat, että he eivät olleet soittaneet samassa bändissä sitten 90-luvun puolivälin ja asia pitäisi korjata välittömästi. Nopein päätös ikinä ja bändin nimikin oli heti valmis: Devil Dog Road.

Bändin nimi tulee Hynden yhdeltä USA:n reissulta. Ajaessaan Las Vegasista Grand Canyonille, ennen Williams nimistä kaupunkia Arizonassa, oli highwayn varrella kyltti, jossa luki Devil Dog Road. Täydellinen nimi bändille! ”Päätin antaa nimen seuraavalle bändilleni ja nyt ollaan tässä”.

Kaikki jäsenet ovat pitkän linjan soittajia ja kokemusta löytyy monista eri musatyyleistä. Devil Dog Roadin maanläheinen meininki on kuitenkin kaikkia yhdistävä ja soittamisen ilon esiin nostava tekijä. Levyllä bassot soittavan alkuperäisen jäsenen Teemun muutettua Itä-Suomeen, tuli Jomi hänen tilalleen basistiksi lokakuussa 2013.

Tiekyltin näkemisestä levyn ilmestymiseen on kulunut aikaa, kuten äänityksistäkin, jotka alkoivat jo 2012. Levy on nyt kuitenkin valmis ja lopputulos on loistava. Kymmenen omaa ja kolme lainabiisiä; erilaiset tarinat, joissa on tulkinnan varaa oman mielen mukaan sekä konstailematon, toimiva ”yhteen hiileen” soitto, ovat Devil Dog Roadin debyyttilevyn kulmakivet.

Hynde Hynönen – Laulu ja kitarat
Matti Kettunen – Kitara, slide-kitara ja laulu
Tapo Leppänen – Rummut ja laulu
Jomi Vaaltola – Basso ja laulu

ja…

Teemu Muikku – Bassot levyllä